2011. május 18., szerda

Május 20. MA:LOM

Kedves MA:LOM barátok,


Szeretettel várunk titeket május 20-a pénteken, azaz három nap múlva a szokott helyen (Telki Általános Iskola ebédlője), kockás abroszok között, egy kis kézműveskedésre. Fél5-től fél8-ig, ahogy eddig is.

Vendégünk ezen az alkalmon Földváry Zsuzsa, aki a foltvarrás mestere, segítségével kicsik és nagyok is bepillanthatnak ennek a rejtelmeibe.

A kicsik foltsatírozás technikával fognak színes, vidám képeket készíteni Adriennel.

A már tűvel cérnával bánni tudó nagyobbak kipróbálják a kézi foltvarrás technikát és készítenek virágot, képet, és tű-tartó "könyvecskét".

A felnőttek foltvarrás technikával ollótartót készítenek, illetve Zsuzsa elhozza a varrógépét és megmutatja a gépi technikákat is. Aki szeretne jobban elmélyedni a foltvarrás művészetében és esetleg egy nagyobb munkába is belefogni, az gondolja ki, mit készítene szívesen, Zsuzsa segít neki megtervezni, a későbbi alkalmakon pedig lehet tőle tanácsokat kérni.

Hozzatok: némi pamutkarton, pamutvászon jellegű anyagot, lehet kimustrált ing, szoknya, bármi is, csak ne legyen túl vastag/nyúlós/foszlós. Ezen kívül olló, tű, cérna, ceruza kell még. A belépő, ahogy eddig is: egy tányér süti vagy pár szem gyümölcs, és 500 Ft/fő a dobozba. Köszönjük.

Ezen kívül lehet rongyozni, ahogy eddig is, horgolni, kötni, fecsegni!

Ezeken kívül a Telki Fesztiválon nagy sikert aratott afrikai póló nyomdázást is hozzuk a MA:LOM-ra, ki lehet próbálni! Ennek külön díja van, amivel a most induló Budajenő-Telki-Kigali (Ruanda) testvériskola programot támogatjátok: 1500 Ft, hozott pólóra 1000 Ft, és saját nyomda készítése 500 Ft. A programról többet megtudni egyelőre élőszóban tőlünk lehet majd pénteken, de hamarosan összehozunk egy weboldalt is neki.


Gyertek és hívjatok másokat is!

Nyárig még találkozunk június 3-án és június 10-én!

Várunk szeretettel,
a malom-csapat

Nincsenek megjegyzések: